Zakładam ten temat by rozmawiać o tym, jakie piwo najbardziej lubią użytkownicy futbolcup, jakie jest warte polecenia, jakie nowe odkryte, jakie nie smakuje ![]()
-
-
Mmmm
Osobiście jestem fanem Kozla - przyjemny smak, jest w miarę niedrogi i ta koza na etykiecie :3 Super sprawa
Gdybym miał wymienić moje top5, byłyby to: Kozel, Żubr, Lech, Namysłów i oczywiście heineken
Bardzo ciekawy jest Captain Jack
Dla smaku raz na 2 tygodnie lubię to wypić, choć jest troszkę słodkawe. Znienawidzone przeze mnie są te sikawy typu Harnaś, tyskie, żywiec... Od biedy wypije, w bardze zawsze siądzie ale no. Wolę dołożyć parę groszy i wypić mojego ulubieńca
Słyszałem, że dobry jest Miłosław, ale to dopiero po wypłacie spróbuję 
-
Ja lubię sobie wypić Perełkę, najlepiej miodową
Chociaż ostatnio przerzuciłem się na Desperadosy 
-
jak Perełka to tylko export
a Golscha ktoś lubi oprócz mnie? -
Grolsch jak najbardziej, lecz ma swoją cenę
Moje to : Kozel, Tyskie, Namysłów, ewentualnie Warka 
-
ja chyba najbardziej preferuje Perle Export, spoko cena, dobry smak nie jest gorzka
dobrze sie ja pije. Z drozszych piwek to smakuje mi tez Zatecky, jest moze troche zbyt slodkie
Becks tez spoko piwo, tylko drogie. Zubr,Tyskie,Zywiec tez wypije. Lech kiedys byl pity, ale moim zdaniem sie popsul
Moim zdaniem piwo kupione w duzych sklepach typu Tesco,Lidl,Biedronka jest zdecydowanie gorsze niz kupione w takich malych osiedlowych sklepach
pozdro! -
Chyba jednorazowy temat ale postarajmy się go utrzymać
Takie zapytanie z ciekawości tylko nie wpisujcie w google
Spróbujcie sami
Ja to wiem od wujka, dowiedziałem się o tym prawie 6 lat temu
Wiecie co oznaczają kropki na spodzie puszek od piwa? -
Kurczę, kiedyś ktoś mi mówił o tych kropkach ale bez googla teraz nie przypomnę sobie:P
-
nie wiem :p
-
Słyszałem o tym. Pewnie masz na myśli ilość zwrotów przeterminowanego piwa do browarów, żeby były ponownie rozlewane jako te świeże. Ilość kropek to chyba większa ilość zwrotów, tylko że to mit więc nie sugerujcie się tym ;p
-
Czy mit to nie wiem, nie zmienia to faktu że niegdyś kupowałem 6-pak żubra za 9 zł w Kauflandzie z 3 kropkami na spodzie
Może coś w tym jest? Piliście w ogóle kiedyś piwo po terminie? Powiem wam szczerze, że piwo z nawet rocznym przekroczeniem spożycia jest całkiem takie samo jak to datowane