Muzyka - czego słuchacie?

• W tym temacie możecie pochwalić się piosenkami jakimi teraz słuchacie :)

WAŻNE! ZGODNIE Z REGULAMINEM FORUM
    1. ABSOLUTNY ZAKAZ WKLEJANIA OBCYCH LINKÓW ALBO TAKI BAN, ŻE JESZCZE WASZE WNUKI GO ODCZUJĄ!
    2. DISCO-POLO TO TEŻ MUZYKA - PROSZĘ NIE ZGŁASZAĆ PODANYCH TYTUŁÓW JAKO NIEZGODNYCH Z TEMATEM!

3. W TYM TEMACIE MOŻNA RÓWNIEŻ PYTAĆ O MUZYKĘ, NP.

- GRACZ A:ŚPIEWAŁA KOBIETA, W REFRENIE BYŁO "OOOO"

- GRACZ B: JUSTIN BIEBER - BABY ?

Jako gospodarz tematu poleję jako pierwszy ;) Osobiście słucham wszystkiego :) Ogólnie jestem fanem Braci Figo-Fagot i się tego nie wstydzę - mają chłopoki dystans do siebie, a Walaszka (Fagot) szanuje za całokształt twórczości i stworzenie hitów takich jak: "Sarnie żniwo", "Wściekłe pięści węża", "Kaliber 200 volt", "Sum, tak zwany olimpijczyk" czy mało znany i zapomniany "Bułgarski pościg" :) Ostatnio słucham też Romantyków lekkich obyczajów z lodziarką na czele i Nocnego kochanka ;)
    Uwielbiam starego rocka z INXS, Guns n' Roses, Aerosmith i Rolling Stones na czele ;) Z innej paczki przez moją dziewczynę zacząłem też słuchać Dawida Podsiadłego - spoko wąs, na pewno nie jedną... sceną trząsł i fajne kawałki ;) I oczywiście pewnie nie znacie, ale Dr. Albonista też jest spoko :) Polecam:
    - Męskie Granie Orkiestra 2018 (Kortez, Podsiadło, Zalewski) – Początek
    - Vigiland - Pong dance
    - Rolling Stones - Heart of stone
    - Nocny Kochanek - łatwa nie była
    - Borys LBD - jessica

Jak widać wszystkiego po trochu. A wy czego słuchacie? :) Zapraszam do dyskusji ;)

5 Mal editiert, zuletzt von Heterokrates (21. Januar 2019 um 11:28)

• Skoro już polane to nie może się wypienić!
    Co do muzyki! Nie jest to moja największa pasja w życiu więc słucham niemal wszystkiego (no może poza czarnym rapem i hip hopem - z wyjątkiem kilku kawałków motywacyjnych :) ). U mnie na siłce najczęściej leci chyba disco i chłopaki muszą jakoś to wytrzymać, ale zdarzają się też często kawałki typowo radiowe. A co do konkretnych utworów...
    Nieoficjalnym hymnem u mnie na siłce jest utwór Vengaboys: "Boom, booom, booom, boom", a jako dzwonek na telefonie mam już od paru ładnych lat utworek ze Shreka: Smash Mouth - All Star.
    Oczywiście czasami lubię posłuchać jakiś polskich klasyków tj. Dżemu, czy Lady Pank itp.
    Pewnie mało ambitnie, ale w sumie chodzi o to,żeby poprawiać sobie humor! :))

• Odświeżam temat z propozycją wpisywania nie tylko tego czego słuchamy (mnie łatwiej byłoby napisać czego zdecydowanie nie słucham), ale wrzucania także swoich ostatnich odkryć muzycznych :)

Mnie ostatnio mocno wpadł w ucho kawałek Ezra Collective "More Than A Hustler" - niesamowita sekcja rytmiczna z głębokim basem i wplecione jazzujące wstawki.

https://www.youtube.com/watch?v=TL-Aeu0YM28

index.php?w=3501&area=main&module=signatures&action=generate&id=479&style=3

Einmal editiert, zuletzt von thorrgall (30. Januar 2022 um 17:00)

• Externer Inhalt www.youtube.com
    Inhalte von externen Seiten werden ohne deine Zustimmung nicht automatisch geladen und angezeigt.
    Durch die Aktivierung der externen Inhalte erklärst du dich damit einverstanden, dass personenbezogene Daten an Drittplattformen übermittelt werden. Mehr Informationen dazu haben wir in unserer Datenschutzerklärung zur Verfügung gestellt.

All Them Witches – Blacksnake Blues

a przy okazji w ogóle zachęcam do posłuchania All Them Witches, ich inne utwory nie są podobne to tego z linku, ale lubiących dźwięki gitar elektrycznych pewnie nie zawiodą

index.php?w=3501&area=main&module=signatures&action=generate&id=479&style=3

• To i ja wrzucę coś gitarowego.
    Słucham tego od kilku dobrych lat.

Externer Inhalt www.youtube.com
    Inhalte von externen Seiten werden ohne deine Zustimmung nicht automatisch geladen und angezeigt.
    Durch die Aktivierung der externen Inhalte erklärst du dich damit einverstanden, dass personenbezogene Daten an Drittplattformen übermittelt werden. Mehr Informationen dazu haben wir in unserer Datenschutzerklärung zur Verfügung gestellt.