Liga Towarzyska - dyskuje

• Bonżur :) Na początek fajnie, że projekt LT wszedł w życie. Może ktoś zająłby się tekstem/logiem, które można byłoby wkleić do profilu drużyny z informacją o uczestniczeniu ;) Zawsze to jakiś bajer czy dodatkowe poczucie prestiżu :P

• Zitat

Może ktoś zająłby się tekstem/logiem, które można byłoby wkleić do profilu drużyny z informacją o uczestniczeniu Zawsze to jakiś bajer czy dodatkowe poczucie prestiżu

Grasz dla bajeru czy prestiżu ?

• michallisk - Chodzi o czysto teoretyczną informację o tym, że uczestniczymy w danym projekcie/przynależność do niego. Mój post miał mieć ironiczne brzmienie. Nawet czytając chat zauważyłem, że strasznie się wszystkiego czepiasz :/ Ale może to i dobrze? ?(

• Grasz dla bajeru czy prestiżu ?

Ja gram dla prestiżu, masz z tym jakiś problem? ;)

Ja uważam, że dobrze by było żeby każdy uczestnik miał unikalną i jednakową informacją o uczestnictwie w LT. Jest to pewna forma reklamy dla samej ligi, jak i informacja, żeby inni nie wysyłali nam zaproszeń na MT, bo ich i tak nie przyjmiemy :P

• Wymyslacie cos co jest calkowicie nie potrzebne. Zamiast sie cieszyc ze jest cos takiego i byc wdziecznymi za to ze wojtas bedzie ogarniac to wszystko to wymyslacie cos co w ogole nic nie poprawi. Ciekawe czy, ktorys z was zaproponowal wojtusiowi pomoc przy LT??? Pewnie ze nie ale do wymyslania bezsensownych rzeczy jestescie.

• Halo, halo Panowie, spokojnie ;p

Pomysł z logiem/sygnaturą uczestnictwa w LT jak najbardziej jest w porządku. Jak ktos ma czas i chęć pobawić się zrobić logo/sygnaturę to zapraszam do wykazania się, wybierzemy najlepszy projekt. Sam nie mam jakiegos zacięcia artystycznego oraz ciężko z czasem u mnie.

Co do LT - mam nadzieję, że w przyszłosci uda się zręcznie ogarnąć całosć i rozszerzyć LT o puchar, baraże i superpuchar, ale to dopiero za jakis czas, kiedy wszyscy okrzepną i wykrystalizują się gracze, którzy nie będą sprawiać "problemów wychowawczych" :D

• Zitat

michallisk - Chodzi o czysto teoretyczną informację o tym, że uczestniczymy w danym projekcie/przynależność do niego. Mój post miał mieć ironiczne brzmienie. Nawet czytając chat zauważyłem, że strasznie się wszystkiego czepiasz Ale może to i dobrze?

Bo jestem starym zgryźliwym tetrykiem i będę się czepiał.
    Myślałeś ,że polski serwer ruszy i wszyscy będziemy sobie tu spijać miodek z dziubków ?
    To się mylisz. I to grubo.
    Specjalnie nie wstawiam emotków , żeby nie było wiadomo kiedy żartuję a kiedy jestem śmiertelnie poważny .
    A na jakim czacie Ty mnie czytujesz ????

• Bo jestem starym zgryźliwym tetrykiem i będę się czepiał.
    Myślałeś ,że polski serwer ruszy i wszyscy będziemy sobie tu spijać miodek z dziubków ?
    To się mylisz. I to grubo.
    Specjalnie nie wstawiam emotków , żeby nie było wiadomo kiedy żartuję a kiedy jestem śmiertelnie poważny .
    A na jakim czacie Ty mnie czytujesz ????

Na czacie dla starych, zgryźliwych tetryków :D. Też Cię lubię. :)

• Bez sensu. "Myślałeś ,że polski serwer ruszy i wszyscy będziemy sobie tu spijać miodek z dziubków ?" - Zabrzmiało jak zabrzmiało. Koniec zbędnych komentarzy i zakończmy dyskusję tym zdaniem. Ja nie potrzebuję kłótni z nikim bo to tylko gra. Może jesteś starym tetrykiem - nie wiem, nie mnie to oceniać bo Cię nie znam.

GL7: Może i jest bez sensu - to była tylko propozycja i zależało mi na tym, żeby też ktoś się do tego odniósł bo to temat do dyskusji. Poznałem opinie czterech osób i dzięki, ale w taki sposób to napisaliście, jakbyście chcieli to zlinczować albo człowieka upokorzyć alb coś udowodnić sobie i innym :) Na spokojnie. Projektem ligi towarzyskiej nie żyje się 24h na dobę, luźne sugestie mogą chociażby ją rozreklamować.

Zamknijmy ten wątek - ew. edytujcie swoje poprzednie posty zeby nie było spamu.

Wypowiedź niżej: Warto podkreślić słowo luźno.

Einmal editiert, zuletzt von Heterokrates (19. Oktober 2018 um 15:25)

• Od tego powstal ten dzial zeby sie tutaj luzno wypowiadac, uwazam ze nie potrzeba rozreklamować bardziej tej LT wystarczy spojrzec na 1 edycje ile osob sie zapisalo a ile nadal w niej uczestniczy i przyjmuje MT to juz inna sprawa.

• woooojtaaaas, bardzo proszę o doprecyzowanie punktu 3.10, podpunkt b. regulaminu LT czyli:

"Pkt 3.10. Każde spotkanie:
    a.
    oddane walkowerem powoduje odjęcie 5 punktów w nastepnym sezonie,
    b. rozegrane meczem symulacyjnym odjęcie 3 punktów w następnym sezonie u uczestnika, który miał zajęty pierwotny termin MT
    ."

czy uczestnik, który nie może doprosić się o przyjęcie zaproszenia na MT w regulaminowym terminie i w związku z powyższym przyjmuje zaproszenie od innej drużyny, a następnie zgadza się zagrać symulację zamiast MT, zostanie ukarany odjęciem 3 punktów w kolejnym sezonie?
    to zdecydowanie korzystniej nie zgodzić się na symulację i jedynie przedstawić dowody na to, że przeciwnik nie przyjął zaproszenia w regulaminowym terminie pomimo wysłanej wiadomości w grze

index.php?w=3501&area=main&module=signatures&action=generate&id=479&style=3

• thorrgall dla mnie wszystko jest czytalne, jesli nie wyrwie się z kontekstu danego podpunktu ;p

Idąc zatem po kolei:

Pkt 3.4. Po niezaakceptowaniu przez jedną ze stron MT w wymaganym terminie oraz braku odzewu na PW można poszukiwać nowego rywala na wolny termin. - zakładam, że tak zrobiłes
    Pkt 3.6. Aby nie narażać na koszty oraz walkowery uczestników LT dopuszcza się możliwość dogrania zaległego spotkania w formie symulacji najpóźniej do 3h po terminie MT. Wynik należy przesłać Organizatorowi w wiadomości prywatnej w grze. - przypuszczam, że tak zrobisz
    Pkt 3.10. Każde spotkanie:
    a. oddane walkowerem powoduje odjęcie 5 punktów w nastepnym sezonie,
    b. rozegrane meczem symulacyjnym odjęcie 3 punktów w następnym sezonie u uczestnika, który miał zajęty pierwotny termin MT. - punkty ujemne ma odjęte ten gracz, który miał zajęty termin, czyt. Twój rywal

Dopiszę tylko do 3.6., że zespół, który znalazł sobie nowego rywala i będzie dogrywał mecz LT symulacją, aby było zaznaczone w wiadomosci kto miał zajęty mecz, żeby było wiadomo, kto zawinił.
    I doprecyzuję ten 3.10.b skoro są jakiekolwiek wątpliwosci.

Dziękuję za pomoc!

EDIT: Regulamin zmieniony, jesli są jeszcze jakies uwagi proszę dać znać.

Einmal editiert, zuletzt von woooojtaaaas (27. Oktober 2018 um 13:04)

• Woooojtaaaas, moje pytanie było czysto teoretyczne, do tej pory wszystkie zaproszenia mam przyjęte, lub nie minął jeszcze termin ich przyjęcia. Chodziło mi raczej o doprecyzowanie jednego punktu, z doświadczenia wiem, że mecze w ramach LT nie odbywają się nie tylko z powodu akceptacji zaproszenia od innego gracza (i tym samym zajętego terminu), równie często jeden z uczestników po prostu nie przyjmuje zaproszeń i nie reaguje na PW, i wtedy graczem, który będzie miał zajęty termin może być ten, który wysłał zaproszenie, czekał, później jeszcze wysłał PW i w końcu przyjął zaproszenie od innego gracza

index.php?w=3501&area=main&module=signatures&action=generate&id=479&style=3

• Za nami półmetek 1 Ligi Towarzyskiej.

[Blockierte Grafik: http://fotowrzut.pl/tmp/upload/ISVF1C1IXG/1.jpg]
    Można było przewidzieć...5 czołowych drużyn z fc walczą o tytuł mistrzowski...
    Nie ma jednego wyraźnego lidera...tutaj wszystkie 5 pierwszych teamów ma szansę na wygraną.
    A już jutro wielkie Hity!!!!

Kolejka 12 - 12.11.2018

Manchester Aig United : St Albans City
    KS VICTORIA 1928 : 2137
    Legia…(L)…Warszawa : Tuciak United Team
    STUDZIANKA : FC Dzikie Wieprze
    Newell's Old Boys : FC RYBNIK FULL
    Ajax ZwD : Pomorzanin Cychry

W lidze znajdują się aż 3 drużyny z Grupy G-8.
    Czy któraś z drużyn zdoła pokrzyżować szyki drużynie Pomorzanin Cychry??
    Tego dowiemy się już wkrótce....

Jak dotąd drużyna Pomorzanin Cychry przegrała tylko 1 raz z drużyną Newell's Old Boys...

• No Przyjaciele... kto jak kto, ale żeby mysla Was tak robił? Weźcie się do roboty. :P :D

Tak na poważnie to fajna grupa, niech wygra najlepszy (według silnika).

[Blockierte Grafik: https://images89.fotosik.pl/72/4e6eb699da0c2a84med.jpg]

W II lidze bijemy się we trójkę o pierwsze miejsce, na razie jest w miarę wyrównane, ciekawe jak to będzie w drugiej części sezonu :). Powodzenia!

Szacunek dla woooojtaaaasa za wzorowe prowadzenie LT i oby dalej miał chęci to robić. :D

Pozdrawiam, Mewa.

• Kolejka 13 - 13.11.2018

KS VICTORIA 1928 : Tuciak United Team
    Legia…(L)…Warszawa : FC Dzikie Wieprze
    STUDZIANKA : FC RYBNIK FULL
    Newell's Old Boys : Pomorzanin Cychry
    Ajax ZwD : Manchester Aig United
    2137 : St Albans City

Już jutro hit nad hitem!!!

Newell's Old Boys : Pomorzanin Cychry

Pojedynek który może zadecydować o wygranej w tej lidze...

[Blockierte Grafik: http://fotowrzut.pl/tmp/upload/C507LEHYP7/1.jpg]

Jak dotąd tylko zespół Newell's Old Boys zdołał pokonać Pomorzanin Cychry i to na wyjeździe...
    Pomorzanin Cychry : Newell's Old Boys (1:2)

Tylko drużyna Oldboya nie straciła jeszcze gola na własnym podwórku dlatego mecz zapowiada się bardzo emocjonujący...
    [Blockierte Grafik: http://fotowrzut.pl/tmp/upload/C507LEHYP7/2.jpg]

Kto wygra??
    Kto będzie wielkim przegranym??
    Tego dowiemy się już jutro....

Poprostu niech wygra lepszy:-)