• czesc, mam pytanie co do tego nowego zapisu w regulaminie, który swoja droga uważam za bardzo słuszny, ale jest coś, co wydaje mi się przeoczone i nie wiem czy jest możliwość żeby jakoś temu zaradzić.
    Kiedy jakiś trener wystawi ledwo zdrowego zawodnika, który będzie miał zielony krzyżyk na minimum wartości - w tej sytuacji bardzo łatwo o krzyżyk żółty grając nawet taktyka fair, bo drobny uraz spowoduje zmianę zdrowia zawodnika, a te nawet przy fair się zdarzają. Ktos w ten sposób możee bardzo łatwo eliminować przeciwników z lt. Co wtedy? Jest jakaś możliwość weryfikacji tego?

• Cześć,

niestety przez problemy z Internetem terminarze pojawiają się mam nadzieję, że jutro w godzinach przed lub wczesno popołudniowych.

Za utrudnienia przepraszam, ale nie mam wpływu na pewne rzeczy.

Prosiłbym przekazywać sobie tą informację. Dziękuję!

• Moi zawodnicy chyba traktują ligę towarzyską jak nasza reprezentacja ligę narodów... :P Szkoda, że nie rozpocząłem rozgrywek od I ligi, wtedy jestem pewien, że byłbym pierwszym uczestnikiem który spadłby z wszystkich lig :D

• Rozgrywki LT PL - II Liga Towarzyska - Twister-League - III sezon

co najmniej od wczoraj nie można wyszukać ani po nicku, ani po nazwie drużyny St Albans City / Arsene Wenger

Podejrzewam, że gracz może być nieaktywny, to samo tyczy się zespołu KTS Wszło/Lucky.
    Póki co stosujcie regulamin.

• Cześć,

jak wspominałem na czacie - daję do dyskusji temat reorganizacji LT. Proszę zapoznać się i zadawać tu ewentualne pytania. Jeśli ktoś już jest zdecydowany na którąś z opcji - głosy oddajemy w grze na PW. Aby głosowanie było wiążące musi zagłosować co najmniej 50% Uczestników z obecnej III edycji LT. Można zwiększyć liczbę zespołów awansujących/spadających/grających w barażach, ale proszę tą informację umieszczać przy swoim głosie.

Kolory:
    NIEBIESKI - LIGA
    ŻÓŁTY - PUCHAR
    FIOLETOWY - BARAŻE
    POMARAŃCZOWY - SUPERPUCHAR
    BRĄZOWY - WOLNE MT

Ligę gramy od poniedziałku do piątku, puchar w weekendy. Superpuchar w ostatni dzień drugiego miesiąca rozgrywek. Ewentualne baraże tydzień po zakończonych rozgrywkach.

OPCJA 1:

Liga składa się z 20 zespołów. Start każdego 1 dnia nieparzystego miesiąca (styczeń, marzec, maj, lipiec, wrzesień, listopad) i gramy dwa miesiące. Reorganizacja weszłaby w życie od marca/maja.
    Awanse/spadki: 3 zespoły
    Puchar - start w pucharze w zależności od ligi i miejsca w niej zajętego (sezon wcześniej)
    Superpuchar - zwycięzca I ligi ze zwycięzcą pucharu (lub wicemistrzem I ligi)
    Każdy SAM organizuje sobie MT w przypadku odpadnięcia z pucharu oraz wolne MT (raz na 2 miesiące wg podanych przeze mnie dat) i datę z superpucharu.

[Blockierte Grafik: http://fotowrzut.pl/tmp/upload/3NW9W48HJK/2.jpg]

OPCJA 2:

Liga składa się z 18 zespołów. Start każdego 1 dnia nieparzystego miesiąca (styczeń, marzec, maj, lipiec, wrzesień, listopad). Reorganizacja weszłaby w życie od marca/maja.
    Awanse/spadki: 3 zespoły + 1 gra w barażach (FIOLET)
    Puchar - start w pucharze w zależności od ligi i miejsca w niej zajętego (sezon wcześniej)
    Superpuchar - zwycięzca I ligi ze zwycięzcą pucharu (lub wicemistrzem I ligi)
    Każdy SAM organizuje sobie MT w przypadku odpadnięcia z pucharu, wolne MT (raz na 2 miesiące wg podanych przeze mnie dat) oraz daty z baraży i datę z superpucharu.

[Blockierte Grafik: http://fotowrzut.pl/tmp/upload/0ST8LDL2MB/1.jpg]

EDIT: Opcja nr 3 - zostaje po staremu

EDIT 2: NA głosy czekam do 11/01/2019

Zapraszam do dyskusji!

5 Mal editiert, zuletzt von woooojtaaaas (28. Dezember 2018 um 21:06)

• Jestem na nie,ale tylko ze względu na znaczne powiększenie lig,lepsze są mniejsze ligi które są bardziej wyrównane i bardziej sprawiedliwe,bo nie stracisz punktów z jakimś outsiderem,wiadomo,że narazie są drużyny które dominują i które są outsiderami w ligach,ale powoli powinno to się kształtować i niedługo powinno to fajnie wyglądać w tych ligach,gdzie mecz z każdym będzie ważny.Jeśli będzie propozycja ligi 12 drużyn+ puchary to jestem na tak,a w tym przypadku nie głosuje by nie nabjiać frekwencji ;)

• Pomimo wysłanych zaproszeń na MT na 1.1.19 i 12.01.19 i napisaniu PW doo rywala nadal nie zaakceptował MT.
    Manchester Aig United

Czy mogę potraktować to jako w/o i szukać innego rywala??
    Do 1.1 zostały 3 dni... później może być ciężko kogoś znaleźć.

• Kolega wyżej mówi dobrze :) podpisuje się pod tym. Co do zmian... może lepszym rozwiązaniem było by wprowadzenie delikatnych zmian/nowych pomysłów, które znacząco by nie zmieniły aktualnego szkieletu rozgrywki :)
    Aktualny pomysł... fajna sprawa, rozmaicie to wszystko wygląda i szacun!!! Ale myślę, że za szybko na takie rewolucje. Może za rok?

• Pomimo wysłanych zaproszeń na MT na 1.1.19 i 12.01.19 i napisaniu PW doo rywala nadal nie zaakceptował MT.
    Manchester Aig United

Czy mogę potraktować to jako w/o i szukać innego rywala??
    Do 1.1 zostały 3 dni... później może być ciężko kogoś znaleźć.

Regulamin Ligi Towarzyskiej PL

3. Zasady rozgrywek:

Pkt 3.1. Uczestnicy, zarówno gospodarze jak i goście akceptują/wysyłają MT w następujących terminach:

a. pierwsza runda (kolejki 1-11) do 4 dni po wrzuceniu terminarza przez Organizatora (najczęściej będzie to 26 dzień miesiąca),

b. druga runda (kolejki 12-22) do końca danego miesiąca LT,

c. mecze przygotowawcze do końca pierwszej rundy.

Regulamin Ligi Towarzyskiej PL

A wiec możesz już szukać nowego rywala na 1.01.19r. termin 12.01.19 musisz jeszcze zachować wolny do końca tego miesiąca.